Auttavat puhelimet

Syöpäjärjestöjen etuusneuvontapuhelin p. 0800 411 303 palvelee syöpään sairastuneita ja läheisiä. Etuusneuvontapuhelimeen voit soittaa taloudelliseen toimeentuloon liittyvissä huolissa tai korvauksiin, etuuksiin ja erilaisiin maksuihin liittyvissä kysymyksissä.

Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu p. 0800 19414 palvelee myös sähköpostitse ja chatissa. Neuvontapalvelu on tarkoitettu kaikille, joita syöpä koskettaa tai on joskus koskettanut. Neuvontapalvelu on maksuton.

Syöpäkipulinjan asiantuntijat p. 050 369 6707 palvelevat syöpäpotilaita ja heidän läheisiään sekä tekevät tarvittaessa yhteistyötä terveydenhuollon henkilöstön kanssa potilaan kipuongelman ratkaisemiseksi.

Mielenterveysseuran kriisipuhelin p. 09 2525 0111 päivystää ympäri vuorokauden. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea. Päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja tilanteen helpottamiseksi, omien voimavarojen löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.