Tutkimus

Sisä-Suomen syöpäkeskuksen alueella tehtävä syöpätutkimus

Sisä-Suomen syöpäkeskuksen alueella tehdään monipuolista syöpätutkimusta Tampereen yliopistossa, Tampereen yliopistollisessa sairaalassa sekä erityisvastuualueen keskussairaaloissa Hämeenlinnassa ja Seinäjoella. Keskeisiä tutkimuskokonaisuuksiamme ovat erityisesti syövän ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen, translationaaliset tutkimuskokonaisuudet, kliiniset lääketutkimukset, potilasnäkökulma- ja osallisuustutkimukset, hoitotieteellinen syöpätutkimus ja palliatiivinen tutkimus. Syöpätutkimukseemme liittyviä tilastotietoja on esitetty alla olevassa taulukossa.

Syöpätutkimusbudjetti yli 8 miljoona € / v.
Syöpätutkijoita noin 400
Tutkimusjulkaisuja  yli 200 / v.
Valmistuneita väitöskirjoja 10 – 12 /v.

Syöpätutkimus

Tampereen yliopistossa toimii yli 25 tutkimusryhmää, joissa tehdään syöpään liittyvää perustutkimusta sekä osallistutaan sairaalassa toteutettaviin kliinisiin tutkimuksiin. Syöpätutkijoita keskuksessamme työskentelee noin 400, joista 300 Tampereen yliopistossa ja 100 alueemme sairaaloissa, Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, Hämeenlinnan ja Seinäjoen keskussairaaloissa.

Sisä-Suomen syöpäkeskuksen alueella toimii kolme tutkimuskeskusta: Kliiniset lääketutkimusyksiköt FONK ja PeeTu sekä Eturauhassyövän tutkimuskeskus.